- نویسنده : بابایی
- بازدید : 166 مشاهده
نقدی بر گفتگوی فرماندار و عملکرد شوراهای شهر و شهرداران پاوه
✍️ مهندس مختار ابراهیمی - شهروند شهر :
اخیرا فرماندار پاوه در گفتگو با خبرنگار کردپرس ، موضع گیری قابل تاملی در مورد طرح کمربندی پاوه داشتند که در رسانه های مختلف خبری به سمع و نظر همشهریان گرامی رسید .
با توجه به اهمیت موضوع به نقد و بررسی قسمت هایی از این گفتگو به شرح زیر می پردازیم :
قسمت اول : فرماندار پاوه مخالفتهای شورای شهر و شهرداری طی سالیان گذشته را دلیل اصلی عدم اجرای پروژه کمربندی پاوه دانست :
ای کاش در همان زمان که اعضای شورای شهر و شهردار مخالفت میکردند این خبر رسانه ای می شد تا که شاید از طریق دیگری رایزنی و چاره اندیشی می شد . هر چند که آن مخالفت کار ناصواب و نابجایی بوده است و الان دود آن مخالفت عجیب و قابل تامل به چشم مردم شهر پاوه می رود ولی سکوت رسانه ای در ادوار گذشته هم کاری قابل تامل تر ، درد ناکتر و عجیب تر بوده است .
قسمت دوم : این پروژه در سال های گذشته با هزینه بسیار کمتری اجرایی می شد ولی اکنون با افزایش تورم این هزینه به ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده است که تامین آن در شرایط فعلی بسیار دشوار است :
هیچ شکی در دشوار بودن تامین اعتبار 300 میلیون تومانی برای طرح کمربندی پاوه در شرایط فعلی نیست اما تحمل وضعیت اسف بار ترافیک شهر پاوه و عبور بار ترافیکی یک کمربندی از داخل خیابان های کم عرض قطعا سنگین تر و دشوار تر است . پس لازم است این دشوارتر را بر آن دشوار ترجیح دهیم تا که شاید با پیگیری نماینده محترم و رایزانی مسئولین و دلسوزان شهر این طرح تامین اعتبار شود و یا از محل دیگری جابجایی اعتبار صورت گیرد . مثلا قسمتی از اعتباربزرگراه قازانچی پاوه را که چند بار است به مناقصه میرود و هیچ پیمانکاری فعلا حاضر به عقد قرارداد نشده ، برای کمربندی پاوه هزینه شود . چون ممکن است پروژه بزرگراه هم به دلیل نداشتن پیمانکار کنسل شود . به نظر می رسد که همه مردم پاوه راضی باشند که اعتبار بزرگراه از سه راهی جوانرود تا پاوه در کمربندی پاوه هزینه شود .
قسمت سوم : در سال ۱۳۷۵ نقشه مطالعاتی طرح آماده میشود ولی کارشناسان وزارتخانه با تصور اینکه پاوه جزو کردستان است این مطالعات را به استان همجوار ارسال میکنند و این نقشهها در سال های اخیر از کردستان گرفته شد :
این قسمت از گفتگو شاید عجیب تر از بقیه باشد . کارشناس وزارتخانه آدرس محل طرح مطالعاتی در دست اقدامش را دقیق نمی داند و طرح به کردستان می رود . مسئولین استان کردستان نمی داند یا نمی خواهند بدانند که این طرح و یا اصلا شهر پاوه مربوط به کردستان نیست تا همان زمان عودتش بدهند و در پاوه هم شاید کسی سراغی از طرح نگرفته و یا اصلا اجرای آن برایشان مهم نبوده تا سراغی از آن بگیرند .
قسمت چهارم : اعضای شورای شهر و شهردار وقت با ارایه این توجیه که با ایجاد کمربندی، شهر از رونق اقتصادی می افتد، با اجرای پروژه مخالفت کردند و در ملاقات دیگری با استاندار وقت وی را متعاقد کردند که پروژه اجرا نشود و اعتبار پروژه به جای دیگری اختصاص یافت :
در اینکه اعضای شورای شهر و شهردار وقت معتقد بوده اند که با ایجاد کمربندی، شهر از رونق اقتصادی می افتد ، باید به حال مردم این شهر سر به بالین گذاشت و زار زار گریست . باید عزای عمومی اعلام كرد . در تمام دنیا کمربندی یا کنار گذر به عنوان یک طرح نجات دهنده شهر و شهر نشینان از دست ترافیک ، تخریب زیر ساخت ها ، آلودگی ها و ناهنجاری های صوتی و جلوکیری از ازدحام کامیونها و تریلیها و خودروهای مسافرتی زیاد در سطح خیابانهای شهر شناخته است و مسئولین هر شهری در تکاپوی اجرای نه فقط یک کمربندی بلکه کمربندی های متعدد در شمال ، جنوب ، شرق و غرب شهر خود هستند اما در شهر پاوه اعتقاد بر این است که کمربندی مانع رونق اقتصادی است . پس اگر اینگونه است بیائیم به همه دنیا اعلام کنیم که کمربندی های شهرهای خود را بردارید تا شما هم مثل ما ( شهر پاوه ) در طول چند سال اخیر ، شهرتان سرشار از رونق اقتصادی بشود .
✍️مختار ابراهیمی
نظرات ارسال شده
باکس جستجو
هر موضوعی که میخواهید جستجو کنید را در این قسمت بنویسید