- نویسنده : بابایی
- بازدید : 115 مشاهده
تنها راه نجات شهر پاوه از عقب ماندگی چندین ساله ، تهیه و اجرای «طرح تفصیلی» و «طرح جامع جدید »است - قسمت چهارم ( پایانی )
✍️ مهندس مختار ابراهیمی -عضو پایه یک سازمان نظام مهندسی ساختمان
در قسمت اول تا سوم این مقاله به لزوم تهیه و تدوین طرح های جامع و تفصیلی ، موانع و چالش های پیشروی تهیه این طرح ها و مواردی مهمی که در تهیه این طرح ها باید لحاظ شود ، پرداختیم.
قرار بود که در قسمت پایانی به طور مستند بررسی نمائیم که در دوره خدمتگزاری کدام یک از مسئولین در تهیه و پیگیری این طرح ها کوتاهی شده است که با همراهی و رایزنی بعضی از دوستان ، قسمت چهارم به صورت مستندتر ، گویاتری و متفاوت تری تهیه شد که به شرح ذیل خدمت همشهریان عزیز تقدیم و رائه میگردد .
در این قسمت بدون نام بردن از هیچ مسئولی در شهر پاوه ، فقط به گوشه ای از فعالیت مسئولین و نخبگان شهر همدان در خصوص پیگیری و تدوین هر چه بهتر طرح جامع شهر همدان اشاره میکنیم . بعد از خواندن این قسمت و مشاهده فعالیت توسعه گرایانه مردم و مسئولین شهر همدان قضاوت را به همشهریان عزیز واگذار میکنیم که چرا شهر همدان که شاید همزمان با پاوه یا فاصله زمانی اندکی فرماندار برای آن تعیین شده و به شهرستان ارتقاء یافته است هم اکنون شهری توسعه یافته و پیشگام است و پاوه هم شهری عقب مانده از قافله پیشرفت و توسه می باشد .
تمام مطالبی که ذکر میشود به صورت مستند در سایت ها و آرشیو اینترنتی خبرگزارها موجود و قابل دسترس است .
1- پیگیری جامه شهر همدان توسط نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی :
نماینده همدان در مجلس شورای اسلامی در دفتر خودش برای بررسی و پیگیری مراحل تهیه و تدوین طرح جامع همدان کارگروه فنی تشکیل می دهد که متشکل از متخصصان برنامه ریزی شهری، شهرسازی، معماری، پدافند غیرعامل، ترافیک و ... هستند و در نامه ای به وزیر راه و شهرسازی خواستار رفع ابهامات و نواقص موجود در طرح جامع پیشنهادی شهر همدان می شود و پیشنهادات مهمی را برای اصلاح طرح به منظور پیشرفت و توسه شهر ارائه می دهد .
2- پیگیری امام جمعه شهرهمدان :
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان در جلسه بررسی روند تهیه طرح جامع شهر همدان در دفتر خودشان خواستار توجه ویژه به حاشیه شهر در طرح جامع همدان میشود و همچنین اعلام می کند توجه به حمل و نقل سریع و آسان و دسترسی مردم به نقاط مختلف شهر در کمترین زمان و توجه به حمل ونقل عمومی و تشویق به پیاده روی و دوچرخه سواری در شهر باید در این طرح دیده شود.
امام جمعه همدان همچنین یادآور می شود در طرح جامع باید جهت گیری ابنیه، طراحی ساختمانها و مکان یابی کاربریهای کلان شهری مدنظر باشد و به بعد زیبایی شناسی و زیبایی بصری شهر در راستای جذب گردشگران توجه شود.
3 -پیگیری متخصصین فنی و مهندسی شهر همدان :
۳۰ نفر از متخصصان شهرسازی همدان در نامهای به وزیر راه و شهرسازی به فرایند تهیه طرح جامع شهری همدان انتقاد می کنند و خواستار ورود شخص وزیر به موضوع می شوند .
4-پیگیری فرماندار همدان :
فرماندار همدان در صحن شورای این شهر به تدوین طرح جامع شهری همدان، عنوان می کند : این طرح باید ناظر بر حرکت و جریانات مختلف مردمی و گرایشهای مردم در راستای ساختوساز و پیشبینی حرکتهای مکانی مهاجرت، باشد. ایشان همچنین خواستار گسترش کمربندی شهر همدان می شود .
5-پیگیری اساتید شهرهمدان :
تعدادی از اساتید دانشگاههای شهر همدان طی نامهای به آیتالله رئیسی، رئیس قوه قضاییه در راستای صیانت از حقوق عامه خواستار پیگیری مشکلات طرح جامع شهری همدان شدند.
6-پیگیری شورای اسلامی شهرهمدان :
نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه طرح جامع شهر همدان باید با حداقل ایرادات تدوین و تصویب شودمی گوید: با بررسی برخی از مصوبات این سند بالادستی توسعه، گویا اصلا مشاور این طرح شناخت کافی از همدان نداشته و صرفا از شهر گذر کرده است.
شاید بعضی از افراد شخصی و اداری که در همدان به دنبال رفع نواقص طرح جامع این شهر و اصلاح و بهینه سازی آن هستند اگر در شهر پاوه به سراغ همتا و اشخاص مشابه آنها برویم اصلا نمیدانند طرح جامع یا تفصیلی چیست و اگر هم بدانند اعلام کنند که این طرح به من ربطی ندارد و فقط به شهرداری مربوط است . اما واقعیت این است که شهر مال همه است و همه مردم در حد توان فکری و علمی خود باید برای برای پیشرفت آن تلاش نمایند .
هدف از ذکر این مطالب فقط اطلاع رسانی اهمیت موضوع بود . امید است در آینده ای نزدیک شهر پاوه هم با پیگیری و تلاش نخبگان ، اساتید ،اندیشمندان ، فعالین عرصه فرهنگی و اجتماعی و همه مسئولین مرتبط بتواند به مرتبه مطلوب و ایده آلی در عرصه پیشرفت ، توسعه و آبادانی برسد . ان شاء الله
پایان
نظرات ارسال شده
باکس جستجو
هر موضوعی که میخواهید جستجو کنید را در این قسمت بنویس