- نویسنده : بابایی
- بازدید : 96 مشاهده
تنها راه نجات شهر پاوه از عقب ماندگی چندین ساله ، تهیه و اجرای «طرح تفصیلی» و «طرح جامع جدید »است - (قسمت سوم)
مهندس مختار ابراهیمی -عضو پایه یک سازمان نظام مهندسی ساختمان
در قسمت اول این مقاله خدمت همشهریان عزیز عرض شد که شهر پاوه سالهاست که بدون طرح تفصیلی اداره میشود و عمر طرح جامع شهر هم به اتمام رسیده است . هر چند که مراحل تهیه و تدوین این طرح ها فعلا به بن بست مقطعی رسیده است اما در هر صورت چاره ای جز تلاش و رایزنی مضاعف برای تهیه این طرح ها نداریم . در قسمت دوم هم پاره ای از موانع و چالش هایی که در مسیر تهیه و اجرای این طرح وجود دارد را بیان نمودیم .
اکنون در ادامه مطالب قبلی میخواهیم بدانیم که در تهیه طرح جامع و تفصیلی باید به دنبال چه آیتم های مهم و موثری به منظور تامین چشم انداز بهتری برای شهر باشیم . قطعا اگر هوشیار نبوده و غفلتی در تهیه این طرح ها روی دهد ممکن است وضع از این هم بدتر شود یعنی نه پیشرفتی حاصل شود و نه عقب ماندگی خاصی جبران گردد .
در تهیه و تدوین طرح جامع و تفصیلی باید از این موارد غافل نباشیم :
1-قرارداد تهیه طرح جامع و تفصیلی باید با محورهای هدفمند و شهروندمدارانه و با هدف ساخت شهری سبز برای شهروندان و محیطی جذاب برای گردشگران ملی و فراملی، شهری امن و مقاوم در برابر آسیب ها و مخاطرات و شهری منسجم و یکپارچه ازنظر اجتماعی و عاری از تبعیض و تعصب باشد .
2-تهیه کنندگان طرح جامع و طرح تفصیلی باید به موازت مطالعات صورت گرفته ، حین تهیه طرح و درمقاطع مختلف ، گزارشات و نتایج مطالعات در دست اقدام را به منظور رفع ابهامات ، چاره جویی بهتر ورفع مشکلات احتمالی طرح ، قبل ار تصویب نهایی اعلام نمایند .
3-در قرارداد باید مشاور را ملزم به انجام مطالعات کارشناسی دقیق به منظورگسترش منطقی محدوده شهری نمود واین طور نباشد که شهر به خواست هر گروه منفعت طلبی هر روز به سمتی گسترش یابد .
4-نحوه استفاده از مدلهای مطالعات جامع حمل و نقل و ترافیک شهر در برآوردهای آینده شهر باید مشخص و بر اساس مطالعات کارشناسی باشد . آمار گیری ترافیکی باید دقیق و بر اساس معابر داخل شهر باشد و در ساعات اوج ترافیک و براساس ماتریس سفرها صورت گیرد .
5-ضروری است انواع طرحهای پیشنهاد شده از قبیل تقاطعهای غیرهمسطح و معابر جدید با مدلهای دقیق ترافیکی ارائه شوند.
6- ضروری است تغییر کاربریهای توصیه شده در طرح جامع و تفصیلی ، بر تعادل ترافیکی و احجام تردد در سطح شهر موثر باشد و برای رفع مشکلات ترافیکی موجود و آینده شهر تغییر کاربریهایی در مراکز حساس شهر ایجاد شود .
7- در این طرح ها ضرورتها و برنامههای افزایش جمعیت و توسعه در نظر گرفته شود .
8-اولویتهای ملی و اقتصادی و زیست محیطی بهرهوری سرزمین و محدودیتهای توسعه ناشیاز آنها مثل کمبود آب و کمبود زمین و ... در نظر گرفته شود .
9 - باید نقش وعملکرد اصلی شهر در حال و آینده در عرصه های صنعتی کشاورزی، خدماتی، جهانگردی، مختلط و غیره و اهمیت آن در منطقه و کشور در نظر گرفته شود .
10 ـ-باید تمهیدات لازم برای حفظ بنا و نماهای تاریخی و بافت پلکانی شهر در این طرح ها در نظر گرفته شود و از بلند مرتبه سازی در بافت قدیمی شهر پاوه اجتناب شود همچنین کلیات معماری و سیمای شهری با توجه به مسائل فرهنگی و ویژگیهایاقلیمی لحاظ شود .
11- باید تمهیداتی برای تامین سرانه فضای سبز ، حفظ باغات و احیای سراب هولی در نظر گرفته شود .
12- باید در بافت قدیمی شهر تهمیداتی برای احداث معابر جدید بالاخص خیابان یا بلواری از میدان مولوی به سراب هولی در نظر گرفته شود .
13-باید مطالعات و تمهیداتی برای احداث معابر غیر همسطح و یا احداث پل های کابلی هم در تقاطع معابر و هم در جاهایی که امکان تعریض خیابان و استاندارد سازی معبر وجود ندارد در نظر گرفته شود .
مواردی که ذکر شد فقط ذکر گوشه ای از اهداف و خواسته های ما جهت لحاظ شدن در این طرحهای مهم بود . موارد ریز و درشت دیگری هم هست که ذکر همه آنها در متن این یک مقاله نمی گنجد .
ذکر این موارد فقط تعریف داستان و بند و تبصره نیست . این موارد از الزامات توسعه و پیشرفت شهر است که باید انجام می شد . قطعا تا کنون مسئولین و دست اندکاران زیادی ( بالاخص نمایندگان ادوار قبلی مجلس )در تهیه و پیگیری این طرح ها کوتاهی کرده اند که ان شاء الله به صورت مستند در قسمت بعدی خدمت همشهریان عرض خواهد شد .
پایان قسمت سوم
نظرات ارسال شده
باکس جستجو
هر موضوعی که میخواهید جستجو کنید را در این قسمت بنویس